Trainingen

Bewegen met Loose Parts

Kinderen hebben een fantastische fantasie. Aan volwassenen de taak om kinderen de kans te geven deze fantasie te laten ontplooien. Wat is er nou mooier dan met ‘normale’ alledaagse materialen de fantasie van kinderen te prikkelen en ze tegelijkertijd in beweging te brengen met deze materialen in hun eigen belevingswereld. Want een pollepel hoef je echt niet alleen in de keuken te gebruiken. 

Parcours op de werkvloer

Heel veel plezier dat is meestal het eerste waar wij aan denken bij het uitzetten van een parcours. Lekker klimmen klauteren, verschillende basis vaardigheden en gave trucjes. En weet je wat het mooiste is? Je hebt geen hele gymzaal nodig om dit te kunnen neerzetten. Met simpele en kleine materialen kun je namelijk een supergaaf en uitdagend parcours bouwen. 

Bewegen met het jonge kind

Steeds meer wordt er bekend over bewegen met het jonge kind en vooral hoe belangrijk het is om daar al jong mee te beginnen. We snappen goed dat je niet precies weet wat je precies kan doen met jonge kinderen. Hoe ontwikkeld een dreumes of een peuter zich eigenlijk. Wat kun je op motorisch gebied van ze verwachten? Hoe daag je ze uit en hoe creëer je een leuke beweegles?